Kalorifer Tesisatı İşin En Önemli Kısmını Oluşturmaktadır. Eğer Kalorifer Tesisat Borularınızın Çapları , Tesisatın Uygulanış , Dağılım Şekli ve Kaynaklı Birleştirmeler Uygulamayı Yapanlar Tarafından Gerektiği Şekilde Yapılmamışsa En İyi Kombiyi ve Peteğide Alsanız Verimli Birşekilde Isınamıyacaksınız yada Hiç Isınamayacaksınız.Bunlara İlave olarakda Her Ay Yüksek Fatura Ödemek Zorunda Kalacaksınız.
Firmamız 17 Yıldır Alanında Uzman Ekiplerle Çalışmaktadır. AKKAYA Mühendislik Olarak Tesisatın Uygulanış Şeklinde Standartlarında Üstünde Uygulamalar Yaparak Isınmayla Kaynaklı Geri Dönüşleri Sıfıra İndirdik.
Yeni Nesil Tam Yoğuşlmalı Kombiler Doğalgaz ve Elektirik Faturalarınızı Azaltacaktır. Yoğuşmalı kombinizi 45 - 55 decere Aralığında kullanın Daha Fazla Tasarruf Sağlayın. Basit bir hesapla Yeni Nesil Yoğuşmalı Kombi Kullanarak Yoğuşmasız Kombilere Göre Her Yıl 700 - 1000 TL tasarruf sağlayabilirsiniz.
Herbütçeye Ugun Kombi Çeşitlerimiz ve Taksitli Ödeme İmkanlarımız Hakkında Detaylı Bilgi İçin Sizleri İşyerimize Bekliyoruz.
Tüketicilerin yapmış olduğu yanlışlardan birde Daha büyük kapasitedeki kombinin evi daha iyi ısıtacağını düşünmeleridir. Yüksek kapasiteli cihaz evi ısıtır. Ancak çok fazla yakıt sarfiyatına neden olur. Bu durumun tam tersinde de aynı durum söz konusu olacaktır.Yani Evinizin Kapasitesine göre daha düşük bir cihaz aldığınızda ise kombi sürekli çalışacak hem eviniz ısınmayacak hem de daha fazla yakıt sarfiyatı olacaktır.Dolayısıyla da yüksek faturalar gelecektir.
AKKAYA MÜHENDİSLİK olarak Keşif Sonrası Hazırladığımız Tekliflerde Evinizin ısı kaybını hesaplayıp uygun kapasiteli cihazı seçme Konusunda Sizlere Gereken Bilgileri Sunmaktayız.
Geceleri kombiyi kapattığımızda bina blogu sogumakta ve sabah tekrar çalıştırıldığında ise kombi soğuyan evi ısıtmak için daha fazla enerji harcamaktadır.Buda doğalgaz faturamızı doğrudan artırmaktadır.Örnek vermek gerekirse trafikte hareket eden bir aracı düşünün sürekli dur – kalk yapan araç daha fazla yakıt harcamaktır.Kombide bu şekilde düşünülebilir.Yapmamız gereken kombiyi kapatmak yerine daha düşük derecede çalıştırmak olmalıdır.
Radyatörle ile eşyalar arasında en az 30 cm mesafe olmalıdır
Radyatör arkaları ısı kaybının en fazla olduğu yerlerdir.Taşınım yoluyla çıkan ısı,radyatörlerin arkasındaki duvarı ısıtır.Buda ısı kaybına neden olur.Isı kaybını önlemek için alüminyum folyolu ısı yalıtım levhaları yerleştirildiğinde büyük oranda tasarruf sağlayabilirsiniz.
Oda termostatı ve Termostatik Vana kullanarak %20’ye varan tasarruf sağlayabilirsiniz. Oda Termostatı Odanın Sıcaklığını Sabit Tutmanızı Sağlar. Oda Termostatı Oda Sıcaklığını Termostatdan Ayarladığınız Derecen in Üstüne Çıkınca kombiyi kapatır, Altına Düşünce Tekrar Çalıştırır.
Oda Termostatının Derecesini Gerekmiyorsa Yükselmeyiniz. Her bir derecelik fazla ısıtma % 6' lık ekstra bir maliyete neden olur. Örneğin 22 derecede tutmak istediğiniz bir odayı 25 dereceye çıkarırsanız % 18 fazla faturaya neden olursunuz.
Evinizi havalandırmadığınızda iç havadaki nem oranı arttığı için ortamın ısıtılması daha geç olacaktır.Evinizi günde 1 kez havalandırmanız halinde nem oranı düşecek.Eviniz daha hızlı ısınacaktır.
Kombinizi yılda 1 kere kışa hazırlık olarak yetkili servise bakım yaptırınız.Peteklerinizi 2 -3 yılda bir temizletmeniz gerekmektedir.Peteğin üst kısmıyla alt kısmı arasında ciddi bir ısı farkı varsa petekleriniz kirlidir.Bundan dolayı petek temizliği yapılmalıdır.
Mantolama yöntemiyle ısı yalıtımı yapılmış bir bina , yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlayacaktır.